Donationer: låt besökarna betala ditt bloggande

bbb.gifI posten 5 andra sätt att tjäna pengar på din blogg pratade jag om alternativ till traditionella annonser. Jag lät medvetet bli att ta upp donationer som ett alternativ (vilket påpekades i kommentarerna), av en väldigt enkel anledning.

Jag tror inte donationer fungerar.

Och ni verkar hålla med mig, enligt den aningen enkla undersökningen som rullat här ett tag. Läs mer

bAdSense hjälper dig hålla AdSense ren

adsense.jpgNya sajten bAdSense (i bloggform just nu) finns till för att hjälpa dig hålla dina Google AdSense-annonser rena och fina. Det finns nämligen en del oseriösa aktörer som gärna vill synas via AdSense, och dem vill du förstås inte ha på din blogg eftersom det kan betyda att dina läsare blir lurade. Tanken är att alla ska kunna hjälpas åt och fylla på spärrlistan för otrevliga annonsörer. Läs mer om det här, och känner du till någon otrevlig annonsör så kan du anmäla här. Jag skrev även lite om bAdSense på tdh.se för den som är intresserad.

För er som inte visste det så är Google AdSense är ett annonsprogram som visar innehållsrelevanta annonser för besökarna. Du kan gå med gratis här.

5 andra sätt att tjäna pengar på din blogg

bbb.gifDet är förstås lockande att lägga upp en mängd annonser på sin blogg och se kulorna rulla in, och många testar just detta. Tyvärr blir det sällan mer än lite kaffepengar, och ofta då på de småsunkiga fiken, utanför lattesörplandet på Fina gatan. Det är helt enkelt så att det är svårt att tjäna pengar på annonsering eftersom det kräver volymer, och få bloggar har besökare nog.

Med det sagt, läs för all del Borde jag ha annonser på min blogg?, det kan mycket väl vara rätt för dig. Bloggar har en del saker som talar för sig rent annonsmässigt.

Lyckligtvis finns det andra sätt att tjäna pengar på sin blogg. Läs mer

Borde jag ha annonser på min blogg?

Börja blogga 101Det är lätt att tro att man bara behöver dra igång en blogg för att tjäna lite pengar, i synnerhet när kvällstidningarna kör någon av sina löpsedlar om Blondinbellor och allt vad det är. Smäll upp lite annonser och se kulorna rulla in, det låter väl inte helt fel va? Tyvärr är det önsketänkande.

Visst finns det pengar att tjäna på att sälja annonsplatser, men liksom allt annat på nätet så handlar det om att man måste nå en målgrupp som någon är villig att betala för att synas inför. Och även om din målgrupp är helt rätt, så måste den dessutom vara stor nog för att annonsinköpare skall bry sig om att dela med sig av sina budgetar till just dig och din blogg.

Därmed inte sagt att du inte kan ha annonser på din blogg om du skulle vilja, och rentav tjäna en slant eller två. Läs mer