Tjäna pengar på ditt mikrobloggande med Bloggy

Vill du ha en del av annonskakan när du skriver på mikrobloggen Bloggy (förresten, följ mig där vetja)? Det är faktiskt möjligt, i alla fall om du har ett Google Adsense-konto. Har du inget så skaffar du ett snabbt och lätt här.

Vi måste självfallet ha ett Bloggy-konto också. Skaffa ett (och som sagt, bli vän med mig) och läs sedan vidare.

Klar? Okej, bra, då börjar vi tjäna pengar på mikrobloggen! Läs mer

Så uppdaterar du Facebook med Bloggy

Maxa MikrobloggenDu vet väl att du kan skicka dina uppdateringar från mikrobloggtjänsten Bloggy, till det populära sociala nätverket Facebook i form av statusuppdateringar? Allt tack vare en smidig liten Facebook-applikation. Det hela fungerar dock lite annorlunda jämfört med synkroniseringen mellan Bloggy och Twitter samt Jaiku som jag skrivit om tidigare, men är hur lätt som helst ändå. Läs mer

Så här uppdaterar du Twitter och Jaiku från Bloggy

Maxa MikrobloggenDet finns i huvudsak tre stora mikrobloggtjänster i Sverige, nämligen svenska Bloggy, amerikanska Twitter, och (ursprungligen) finska Jaiku. Läs mer om dem på vad är en mikroblogg-sidan, det är för övrigt en bra introduktion till mikrobloggande i allmänhet.

Så vilken ska man välja? Det blir väldigt rörigt om man ska uppdatera alla, men lyckligtvis finns det några små trick för att få det hela att fungera lite bättre. Som att uppdatera sitt Twitter-konto från sitt Bloggy-konto till exempel. Läs mer

Mikrobloggande ledde till TV4 och Nyhetsmorgon

För alla ni som undrar varför man bör mikroblogga så har apotekaren Malin svaret. Hon hamnade nämligen i TV4:s Nyhetsmorgon tack vare sitt mikrobloggande på Bloggy.

Igår när jag var på väg hem med plakatmaterial och flygblad, uppmärksammade min pojkvän Rasmus att Niklas berättat att han skulle vara redaktör under dagens Nyhetsmorgon. Vilket tips! Eftersom Niklas började följa mig när han blev medlem på Bloggy kändes det helt naturligt att fråga om han var intresserad av en nyhet…

Läs Malins bloggpost om saken här.

Posta långa kodsnuttar på din mikroblogg med Snipt

Maxa MikrobloggenSnipt är en intressant tjänst för kodare som hänger på mikrobloggar. Som bekant har man vanligtvis en teckengräns på 140 tecken där, och då är det lite svårt att posta en lång kodsträng för att be sina utvecklarpolare om hjälp! Snipt fixar det problemet genom att låta dig lägga in en lång kodsnutt och ge dig en kort länk att dela med dig på Twitter, Bloggy, eller var du nu hänger någonstans. Smidigt!

Bloggy-räknare till din blogg

Tidigare skrev jag ju om hur du lägger till en Twitter-räknare på din blogg. Nu finns det alternativ för den svenska tjänsten Bloggy också, och det fungerar ungefär likadant. Besök bloggyraknare.se och fyll i ditt användarnamn på Bloggy, så får du en kodsnutt, som kan se ut så här:


Mitt användarnamn är alltså tdh på Bloggy, så min räknare blir så här fin:

Se även min introduktion till mikrobloggar, den är definitivt läsvärd. Det kan också vara kul att titta på topp 10-listan som bloggyraknare.se genererar, just nu är jag åtta, det är lite kul, så följ mig om du finns på Bloggy!

Mikrobloggande är hett just nu

Mikrobloggande är väldigt hett just nu, rentav så hett att DN intervjuar Jonas Lejon, skaparen av svenska mikrobloggtjänsten Bloggy. Det passar utmärkt, för just nu pågår det en lavinartad inflyttning av nya användare på just Bloggy. En del kommer från Jaiku, den tidigare svenska ettan på marknaden, och andra har kanske tröttnat på att Twitter är helt och hållet på engelska. Med anledning av det så har jag just publicerat introduktionssidan för mikrobloggande, så ta gärna en titt på den för mer information om det här förhållandevis nya fenomenet.