Vill du gästblogga på Börja Blogga?

Nästa vecka vaknar Börja Blogga till liv igen. Vi kommer mjukstarta med ett par poster i veckan, och ta det som det kommer. I konceptet, som delvis även innefattar Veckans Blogg (glöm inte att nominera bloggar), ingår utrymme för gästposter. Vi tänkte oss en i veckan ungefär.

Så, vill du gästblogga på Börja Blogga? I så fall kontaktar du oss omedelbums med en postidé – de enda kraven vi har är att ämnet har något med bloggande att göra. Det kan vara tekniskt, filosofiskt, konceptuellt, i guideform, tips och råd, eller något annat.

Börja Blogga startar om

Välkommen till början till nya Börja Blogga, version 2.0 sådär. Det var länge sedan vi uppdaterade Börja Blogga, men trafiken talar sitt tydliga språk – avsaknaden av nya poster till trots så fortsätter ni läsa Börja Blogga. Jättekul tycker vi, men det ställer lite krav också – vi har ett ansvar att hålla Börja Blogga levande.

Så vi startar om med en ny version.

Vi är inte riktigt där än, så länge rekommenderar vi följande artikelserier och sidor – de är fortfarande mer eller mindre aktuella.

Och naturligtvis råder vi dig att prenumerera på vårt RSS-flöde så att du inte missar något!

Pinga rätt tjänster för fler läsare

Ping!Vad ska man pinga och varför? Hur berättar man för världen att man skrivit ett nytt inlägg på sin blogg? Och vad är egentligen en ping? Svaren på de här frågorna återfinns på nya informationssidan svenska pinglistan, som tipsar om vilka svenska pingtjänster som man bör pinga med sin blogg, samt reder ut begreppen automatisk och manuell ping. Ta en titt!

Integrera Bloggy med din WordPress-blogg

Bloggy till WordPressAnvänder du mikrobloggtjänsten Bloggy, och bloggar du samtidigt med WordPress? Då har vi en plugin till dig! Bloggy till WordPress importerar nämligen dina uppdateringar på Bloggy, och publicerar dem som bloggposter på din WordPress-blogg. Automatiskt med jämna mellanrum över dagen dessutom. Det är med andra ord inte bara en liten ruta som visar de senaste uppdateringarna, det blir faktiska bloggposter av dina Bloggy-uppdateringar.

Läs vår sida om Bloggy till WordPress och ladda hem samt se de illustrerade installationsinstruktionerna.

Sista chansen att rösta på Börja Blogga!

Rösta på Börja BloggaBörja Blogga skapades på 24 Hour Business Camp (detaljer här och här, samt vår välkomstpost) och i efterdyningarna till denna underbara tillställning så finns det en omröstning där man kan rösta på bästa projekten. En inofficiell vinnare skall koras – det var egentligen ingen tävling – och det brinner i knutarna om du inte röstat ännu. Självfallet ser jag helst att du lägger en av dina fem röster på Börja Blogga, men det är så klart helt valfritt.

Rösta här, sista chansen nu! Vinnarna utannonseras imorgon fredag den 30 januari klockan 12:00, så räkna med att rösningen stänger något innan dess.

Välkommen till Börja Blogga

Börja Blogga-blommanVälkommen till Börja Blogga, din guide till bloggosfären! Med den här sajten hoppas jag kunna hjälpa dig komma igång med bloggandet, eller bli en bättre om du redan håller på. Jag vill även försöka reda ut några av de missuppfattningar som råder i Sverige kring vad en blogg faktiskt är, vad de är bra till, och vad man kan göra med dem.

Läs mer om Börja Blogga på vår informationssida. Där finner du också en kontaktadress om du vill komma med förslag eller synpunkter. Självfallet har Börja Blogga, i sann blogganda, kommentarsfunktioner på alla poster och artiklar, så att du kan komma i direkt kontakt med mig, samt även alla läsare. Läs mer