Skydda ditt varumärke på mikrobloggarna

FöretagsbloggandeDe flesta företag är medvetna om att de behöver registrera domännamn för sina varumärken, inklusive företagsnamnet, eftersom det kan bli stökigt värre annars. Idag är domännamnsnappning förvisso inte samma problem som förr, men det är onödigt att försätta sig i den situation, och domännamn är billiga. Självklart val.

Lika självklart är det inte att skydda sina varumärken på mikrobloggar (och andra sociala nätverk) som Twitter, Bloggy eller Jaiku. Att få gör det har varit uppenbart, men Mahir PR:s kartläggning av Sveriges 40 största annonsörer är en deprimerande bekräftelse. Läs mer

Välj rätt domännamn

Många att välja påValet av domännamn, alltså den adress som leder till din blogg, är viktigt. Du kommer förhoppningsvis dras med namnet länge, och helst skall det kännas fräscht och intressant för dig under tiden.

För er som inte känner till hur det fungerar så är ett domännamn din adress på internet, det är så folk kan hitta till din sajt. Kanske knappade du in http://borjablogga.se i adressfältet i din webbläsare när du kom hit, borjablogga.se är domännamnet. Det består av ett namn, vilket är borjablogga, och en toppdomän, vilken är .se.

Så hur väljer man domännamn? Läs mer