Hitta balansen mellan dina sociala nätverk

Måste vara svårt att se vad han gillar på fejjan?

Måste vara svårt att se vad han gillar på fejjan?

Det är mycket sociala nätverk just nu. Google har öppnat Google+ för allmänheten och Facebook gör sig redo för den största omstöpningen någonsin. Vid sidan av dessa giganter har vi förstås 140-teckensgiganten Twitter. Tre sociala nätverk, och tre platser som du kan använda för att kommunicera, lära och lära ut, samt inte minst få trafik från.

Men hur balanserar man dessa tre sociala nätverk utan att det blir ett heltidsjobb?

Svaret är förstås att det beror på hur gott om tid du har. Vad du behöver göra är hitta balansen mellan de sociala nätverken som fungerar för just dina behov och ditt beteende. Läs mer

Nu finns Facebook-appen till ytterligare 2 500 mobilmodeller

Notering

Facebook har släppt en Java-version av sin populära app. Helt identisk med exempelvis iPhone-appen är Java-versionen förstås inte, men kanske ett bättre val än den mobila webbsidan? Har du en mobiltelefon som kan installera Java-program så pekar du din mobila webbläsare till d.facebook.com/install, annars letar du i någon av de olika appbutiker som finns. Och glöm inte att gilla Börja Blogga på Facebook med!

Nu kan du skypa på Facebook

Videochatta på FacebookFacebook och Skype har idag gått ut med ett samarbete som låter dig videochatta med dina kontakter direkt från deras sida. Det enda som krävs är att du är vän med dem (så klart) och att användaren är online.

Call-knappen hittar du uppe till höger på användarens profil på Facebook. Mer info återfinns på Facebooks blogg, men testa själv vetja! Läs mer

Skaffa ett eget användarnamn på Facebook

Om drygt två dagar och 16 timmar kan du skaffa ett vettigt användarnamn på Facebook, istället för den där långa sifferkombinationen som leder till din sida.

facebookusername.gif

Alltså, du kan få http://facebook.com/pelle istället för http://facebook.com/profile.php?id=1234567899874563 – ser lite bättre ut, inte sant? Dessutom kommer din profil att kunna dyka upp i sökningar på nätet, precis som Google-profilen alltså.

Följ nedräkningen här.

Så uppdaterar du Facebook med Bloggy

Maxa MikrobloggenDu vet väl att du kan skicka dina uppdateringar från mikrobloggtjänsten Bloggy, till det populära sociala nätverket Facebook i form av statusuppdateringar? Allt tack vare en smidig liten Facebook-applikation. Det hela fungerar dock lite annorlunda jämfört med synkroniseringen mellan Bloggy och Twitter samt Jaiku som jag skrivit om tidigare, men är hur lätt som helst ändå. Läs mer