WordPress-tips: Google Analytics på nolltid

WordPress-tipsOm du inte orkar installera statistikprogrammet Google Analytics manuellt så finns det lyckligtvis plugins som gör det åt dig, i alla fall om du kör en egen installation av WordPress.

Mest spridd är nog Joost de Valks Google Analytics for WordPress. Förutom att lägga in Analytics på din WordPress-blogg så håller den koll på dina klick också, vilket är trevligt. Ett annat alternativ är Google Analyticator, aningen mer avancerat med besöksräknare och allt.

Tänk på att båda dessa plugins kräver att du skapar ett Google-konto och aktiverar Analytics! Annars går det minsann inte.

Så installerar du Google Analytics på din blogg

Det är alltid kul att hålla reda på hur många läsare man har, vilka sökord som leder dem till bloggen, och vad som gillas och (indirekt) ogillas. Ett av de bättre sätten att hålla koll på sin webbstatistik är Google Analytics från, just det, Google.

Du behöver ett Google-konto för att kunna använda Analytics. Det är gratis, och kanske har du redan ett. Kör du Gmail, Google Kalender, eller har skaffat dig en Google-profil, så har du ett konto. Annars får du registrera.

Då kör vi! Läs mer