Hitta balansen mellan dina sociala nätverk

Måste vara svårt att se vad han gillar på fejjan?

Måste vara svårt att se vad han gillar på fejjan?

Det är mycket sociala nätverk just nu. Google har öppnat Google+ för allmänheten och Facebook gör sig redo för den största omstöpningen någonsin. Vid sidan av dessa giganter har vi förstås 140-teckensgiganten Twitter. Tre sociala nätverk, och tre platser som du kan använda för att kommunicera, lära och lära ut, samt inte minst få trafik från.

Men hur balanserar man dessa tre sociala nätverk utan att det blir ett heltidsjobb?

Svaret är förstås att det beror på hur gott om tid du har. Vad du behöver göra är hitta balansen mellan de sociala nätverken som fungerar för just dina behov och ditt beteende. Läs mer

Google+ nu öppet för alla

Google marknadsför sitt sociala nätverk Google+ ganska hårt idag, för det här är vad som möter dig på google.se:


Google+ är nu öppet för alla, så har du inte lyckats få en inbjudan, eller helt enkelt inte känt till Googles svar på Facebook, så är det läge att prova nu. Allt du behöver är, förstås, ett Google-konto och de är gratis. Du hittar mig på Google+ här.

Nu kan du bjuda in vänner till Google+

Bjud in till Google+

Googles svar på Facebook heter Google+ och är ute i beta. Det betyder att den version av Google+ du kan bli medlem på just nu kanske inte riktigt fungerar som den borde. Den fungerar dock bra nog för att vara intressant, och nu går det utmärkt att bjuda in andra till tjänsten, via Invite-länken på högersidan. Se bara till att personen du bjuder in har ett Google-konto (inte Apps), och helst Gmail – det verkar fungera bäst då.

Vad ska man skriva om då?

Det finns oerhört många bloggar ute på nätet idag, och ett snudd på oberäkneligt antal tillkommer varje dag. Kanske har du själv känt att det börjar bli dags för en blogg, det ser ju så enkelt och kul ut trots allt. Men det finns ändå något man bör betänka innan man börjar ifall man har för avsikt att vara någorlunda seriös med sitt bloggande. Vad ska man skriva om, och hur?

Du bör först av allt bestämma dig för ifall ett stigande besökarantal är viktigare än bara kompiskretsens kommentarer, och då gäller det att man ser över hur posterna skrivs. Det finns så klart alltid undantag, bloggar med högst personliga inlägg som lyckas och blir oerhört stora av en eller annan anledning, men för att man som nybörjare och helt okänd ska ha största möjliga chans att stiga snabbt behöver man så mycket draghjälp som möjligt av externa krafter likt sökmotorer samt ett brett intresse från besökarna. Läs mer

Skaffa en länk till din Google-profil

Aktivera Google-profil-länkApropå att säkra sitt varumärkemikrobloggarna, så kan man nu få en länk till sin Google-profil. Har du ett Google-konto så gå till den här sidan och säkra en snygg länk. Gamla länkar till din profilsida – för den har funnits ett tag – kommer fortfarande att fungera.

Fyll i dina uppgifter bäst du vill. Så här ser min Google-profil ut. Observera adressen, bra mycket trevligare än en lång siffersträng, inte sant?

Visa senaste nytt med Google News

Google har släppt en ny funktion som låter dig klistra in en ruta som visar de senaste nyheterna från Google News från ett antal fördefinierade nyckelord och/eller kategorier. Det kan vara en bra idé om du exempelvis bloggar om politik, nyheter, sport, eller liknande brett ämne som medierna skriver en hel del om – då får du en automatisk nyhetsrulle från Google News.

Så här kommer du igång. Läs mer