Publicera in i framtiden med tidsinställda bloggposter

Ett bra sätt att se till att hålla sin blogg väluppdaterad är att tidsinställa bloggposter så att de inte publiceras förrän vid en specifik tidpunkt. Vitsen är förstås att hålla en jämn uppdateringstakt, något som ökar chanserna att läsarna kommer tillbaka regelbundet. Det är också praktiskt om man skall åka bort några dagar, då kan du helt enkelt lägga in några bloggposter som publiceras automatiskt, medan du är borta. Läs mer

Släpp inte in spammen – aktivera Akismet

Spam på bloggar blir allt vanligare, med allt från automatiserade spamlänkar till diverse suspekta sajter, till personer som tror att de kan öka sökmotorkraften för en domän genom att få länkar i bloggars kommentarer.

Akismet Det vill man förstås inte ha på sin blogg, och det är där spampluginen kommer in. WordPress-användare är van vid Akismet, som medföljer bloggplattformen – men den är inte aktiverad från början. Därför är det första du skall göra är att gå till pluginsidan i gränssnittet och aktivera Akismet, och sedan fylla i din API-nyckel. Nyckeln får du från WordPress.com, så du måste registrera ett konto där för att få tillgång till tjänsten.

Men Akismet finns till betydligt fler plattformar än WordPress, och allt är inte ens bloggar. Du hittar den fulla listan här, och bland de mer intressanta systemen som stöds återfinns bloggplattformerna Movable Type och Expression Engine.