Donationer: låt besökarna betala ditt bloggande

bbb.gifI posten 5 andra sätt att tjäna pengar på din blogg pratade jag om alternativ till traditionella annonser. Jag lät medvetet bli att ta upp donationer som ett alternativ (vilket påpekades i kommentarerna), av en väldigt enkel anledning.

Jag tror inte donationer fungerar.

Och ni verkar hålla med mig, enligt den aningen enkla undersökningen som rullat här ett tag. Läs mer

bAdSense hjälper dig hålla AdSense ren

adsense.jpgNya sajten bAdSense (i bloggform just nu) finns till för att hjälpa dig hålla dina Google AdSense-annonser rena och fina. Det finns nämligen en del oseriösa aktörer som gärna vill synas via AdSense, och dem vill du förstås inte ha på din blogg eftersom det kan betyda att dina läsare blir lurade. Tanken är att alla ska kunna hjälpas åt och fylla på spärrlistan för otrevliga annonsörer. Läs mer om det här, och känner du till någon otrevlig annonsör så kan du anmäla här. Jag skrev även lite om bAdSense på tdh.se för den som är intresserad.

För er som inte visste det så är Google AdSense är ett annonsprogram som visar innehållsrelevanta annonser för besökarna. Du kan gå med gratis här.

Rösta: Har du någonsin donerat pengar till en blogg?

Apropå posten om fem andra sätt att tjäna pengar på en blogg så tänkte jag höra om du någon gång donerat pengar till en blogg? Alltså, på ett eller annat sätt skickat pengar till bloggaren för att visa din uppskattning. Svara i omröstningsrutan nedan tack.

[polldaddy poll=”1779469″]

Uppdaterat: Undersökningen är nu stängd. Tack till alla som medverkade!

5 andra sätt att tjäna pengar på din blogg

bbb.gifDet är förstås lockande att lägga upp en mängd annonser på sin blogg och se kulorna rulla in, och många testar just detta. Tyvärr blir det sällan mer än lite kaffepengar, och ofta då på de småsunkiga fiken, utanför lattesörplandet på Fina gatan. Det är helt enkelt så att det är svårt att tjäna pengar på annonsering eftersom det kräver volymer, och få bloggar har besökare nog.

Med det sagt, läs för all del Borde jag ha annonser på min blogg?, det kan mycket väl vara rätt för dig. Bloggar har en del saker som talar för sig rent annonsmässigt.

Lyckligtvis finns det andra sätt att tjäna pengar på sin blogg. Läs mer