Så installerar du Google Analytics på din blogg

Det är alltid kul att hålla reda på hur många läsare man har, vilka sökord som leder dem till bloggen, och vad som gillas och (indirekt) ogillas. Ett av de bättre sätten att hålla koll på sin webbstatistik är Google Analytics från, just det, Google.

Du behöver ett Google-konto för att kunna använda Analytics. Det är gratis, och kanske har du redan ett. Kör du Gmail, Google Kalender, eller har skaffat dig en Google-profil, så har du ett konto. Annars får du registrera.

Då kör vi! Läs mer

Skicka din bloggpost till Pusha

Pusha är en svensk social bokmärkestjänst som tagit inspiration av amerikanska Digg. Naturligtvis är man inte i närheten av att vara lika stor som sin förlaga, men man är ändå störst i Sverige och du känner kanske igen tjänsten från DN eller SvD på nätet.

Att skicka in länkar till tjänster som Pusha är som bekant en bra idé. Om din bloggpost har ett ordentligt allmänintresse så ska du absolut skicka in den till Pusha! Läs mer

7 enklaste sätten att få läsare

Det är inte särskilt svårt att komma igång med en blogg, oavsett om du installerar WordPress själv på ett webbhotell, eller har registrerat en gratisblogg hos Blogger. Desto svårare kan det vara att faktiskt få folk att hitta till din blogg. Du har gett länken till vänner och bekanta, men nu då?

Som tur är finns det åtskilliga beprövade sätt som hjälper dig komma igång och fånga in lite nya läsare. Här listar jag sju enkla sätt att locka nya besökare till din blogg. Läs mer