Så exporterar du din WordPress-blogg och importerar den på ny plats

Ibland behöver man flytta sitt innehåll från en WordPress-blogg till en annan. Anledningarna kan variera, kanske har man tänkt slå ihop sina bloggar eller så håller en bloggleverantör att stänga. Det kan rentav vara så att man är trött på att ha en egen WordPress-installation att ta hand om och vill flytta hela rasket till wordpress.com.

Lyckligtvis är det lätt att flytta sitt innehåll. Läs mer

Vad är en hashtag?

Hashtag

Om du har varit aktiv på Twitter, eller något annat socialt nätverk (förutom Facebook), så har du säkerligen kommit i kontakt med så kallade hashtags. Det finns ingen riktigt bra svensk översättning på ordet ”hashtag”, och det är lite synd.

En hashtag består av ett brädstaket, alltså tecknet #, och ett ord – mellanslag är inte tillåtna.

Enkelt, inte sant? Läs mer

Tjäna pengar på ditt mikrobloggande med Bloggy

Vill du ha en del av annonskakan när du skriver på mikrobloggen Bloggy (förresten, följ mig där vetja)? Det är faktiskt möjligt, i alla fall om du har ett Google Adsense-konto. Har du inget så skaffar du ett snabbt och lätt här.

Vi måste självfallet ha ett Bloggy-konto också. Skaffa ett (och som sagt, bli vän med mig) och läs sedan vidare.

Klar? Okej, bra, då börjar vi tjäna pengar på mikrobloggen! Läs mer

Skicka Delicious-bokmärken till Twitter

Delicious är en utmärkt tjänst för att spara bokmärken. Med hjälp av bookmarklet eller tillägg till din webbläsare så kan du dessutom spara undan dem med ett klick, precis som dina vanliga bokmärken.

Så vad sägs om att skicka utvalda bokmärken till Twitter samtidigt som du sparar undan dem? Det är ju en ganska trevlig idé, inte sant? Dessutom betydligt bättre än att twittra varenda länk du bokmärkar, vilket kan bli lite för mycket.

Så här gör du. Läs mer

Skicka Flickr-bilder till Twitter

Bildtjänsten Flickr har lanserat en möjlighet att posta sina bilder till Twitter. Slutresultatet blir ett tweet med text och tillhörande kortad URL, med Flickrs egna flic.kr förstås. Det här är ett alternativ till annars så populära Twitpic, vilken ofta används när det ska skickas bilder till Twitter.

Att posta sina Flickr-bilder till Twitter är lätt. Du behöver förstås både ett Flickr- och ett Twitter-konto, annars är det ingen direkt vits med det hela, inte sant? Läs mer

Visa vilka Twitter-användare som läser din blogg

Vill du flasha vilka som läser din blogg, eller rättare sagt, vilka Twitter-användare som läser den? Då är TwitterCounters Remote-tjänst vad du letar efter. Den bygger en liten javascriptsnutt som du stoppar in på din blogg, och som sedan visar vilka Twitter-användare som besöker den, i realtid.

Innan vi går vidare, om du inte vet vad Twitter är för något så läs på! Du behöver dessutom ett Twitter-konto för att testa den här tjänsten.

Då kör vi! Läs mer

Så installerar du Google Analytics på din blogg

Det är alltid kul att hålla reda på hur många läsare man har, vilka sökord som leder dem till bloggen, och vad som gillas och (indirekt) ogillas. Ett av de bättre sätten att hålla koll på sin webbstatistik är Google Analytics från, just det, Google.

Du behöver ett Google-konto för att kunna använda Analytics. Det är gratis, och kanske har du redan ett. Kör du Gmail, Google Kalender, eller har skaffat dig en Google-profil, så har du ett konto. Annars får du registrera.

Då kör vi! Läs mer

Nå nya läsare med Newsmill

NewsmillJag har tidigare tipsat om flera olika pingbaserade tjänster för att nå fler läsare, allt från dagstidningarna till Expressen kan generera länkar tillbaka till dig om du skriver något relevant och länkar till dem.

Debattsajten Newsmill är något liknande, men fungerar lite annorlunda än de tidigare nämnda tjänsterna, och därför är den inte med på den svenska pinglistan heller. Det betyder dock inte att det är svårt att använda Newsmill för att nå fler läsare, tvärtom! Läs mer