Hur man väljer det bästa webbhotellet för sin blogg

Hur man väljer det bästa webbhotellet för sin nya blogg 2018? Det är många som tror att bloggar är döda, nu när världen domineras av sociala media influencers men det finns fortfarande många skäl att skapa en blogg eller en webbplats.

Att ha en blogg kan leda till många nya kontakter som delar liknande intressen som du aldrig hade träffat om inte det vore för bloggen du startat. Jag vet personligen att med min webbplats kommer jag komma att träffa människor som är likasinnade, vilket kommer leda till en helt ny vardag för mig. Mer om min webbplats får du reda på senare i inlägget.

Det fantastiska med att driva en framgångsrik blogg är möjligheten arbeta från var som helst i världen. Men för många människor är processen skrämmande.

 • Kanske känns det inte som om du har en bra idé…
 • Kanske är du inte en teknisk person…
 • Kanske vet du inte var du ska börja…

Här får du ett ovärderligt tips som har hjälpt mig på min resa

Sluta tänk och gör! Om du vill ta ett meningsfullt steg mot förändringar i ditt liv är allt du behöver göra att köpa en domän, välja webbhotell och installera WordPress. Men om du inte är en teknisk person kan dessa tre saker verka som ett främmande språk. Målet med detta inlägg är att hjälpa till att göra saker så enkelt och rakt fram som möjligt.

Du kommer att lära dig vad ett webbhotell är, vilka typer av webbhotell som finns där ute, och vilket alternativt som är bäst för dina behov. Många av webbhotellstjänsterna där ute ser likadant ut, och om du inte vet vad du ska leta efter i ett webbhotell, är det lätt att bli överväldigad och känna att alla är ute för att få dig.

Bli inte skrämd, det här inlägget är det enda du behöver för att du ska få rätt inställning med rätt webbhotell, så snabbt och enkelt som möjligt.

Varför är webbhotell viktigt?

Om du bygger ett företag online är det väldigt få kostnader förknippade med det, åtminstone för den typ av företag som vi förespråkar på den här webbplatsen. Med det sagt är webbhotell ett område där det är värt att spendera lite pengar.

Ditt webbhotell är grunden för hela ditt företag.

 • Om ditt webbhotell går offline, går hela verksamheten ner.
 • Om det är för långsamt, kommer folk byta webbplats till en snabbare.

På grund av dessa skäl är det i allmänhet värt att spendera lite tid och verkligen bestämma vilken webbhotell som passar dig. Innan vi börjar, är det enda viktigare än webbhotell, tjänsten du använder för att skapa webbplatsen – WordPress!

WordPress

Om du precis kommit igång online är detta det viktigaste ordet för dig att förstå. WordPress är en blogg/content management plattform som gör det otroligt enkelt att bygga och hantera en snygg webbplats. Det finns en stor support community, plugins som kan göra allt du vill och tusentals vackra teman och mallar.

Börja vad du än gör med WordPress. De flesta webbhotell erbjuder one-klick installationer för WordPress.

Vad gör ett bra webbhotell?

Det finns så många faktorer som påverkar det här och saker du kan bli förvirrad av, så jag ska göra det så enkelt som möjligt för dig som bara går.

Något du bör inse är att de flesta webbhotell leverantörer kommer alla att vara relativt lika med samma funktioner.

Dessa saker ska du kika extra på:

 • Säkerhet: Webbsäkerhet är viktigt, du vill inte bli hackad och om du har några kunder vill du verkligen inte ha informationen hackad. Så notera vilken typ av säkerhetsfunktioner som erbjuds.
 • SSL-certifikat: Google handlar mycket om att se till att webbplatser är säkra idag, särskilt om du ska samla in personuppgifter eller kreditkortsuppgifter. SSL-certifikat hjälper till att kryptera data, du kan se om det finns där när du ser https på webbadressen. Om du kör en e-handelsbutik är det här inte förhandlingsbart och i dag när Google lägger tonvikten på webbplatser som är säkra är det bäst att ha en säker webbplats från början.
 • Säkerhetskopiering: Det är mycket viktigt att du regelbundet säkerhetskopierar din webbplats så se till att din webbleverantör ger dig backupalternativ.
 • Kundtjänst: När du börjar bygga en webbplats kommer du att stöta på problem så det är väldigt viktigt att du väljer en tjänst som har en väldigt bra kundservice.
 • E-post: Du vill ha en professionell e-postadress som är samma domän som din webbadress. Så se till att din webbleverantör kan också ge dig möjlighet att lägga till en e-post också.
 • Tillförlitlighet: Du vill inte att din webbplats ska vara nere, någonsin! Det betyder att det är viktigt att arbeta med ett webbhotell som är pålitligt och ser till att hemsidan alltid är uppe.

Hitta ett bra webbhotell

 • Funderar du på att starta en blogg, gör det, sluta tänk.
 • Det kan känns tufft att komma igång, men kom ihåg, allt du behöver är en domän, ett webbhotell och ett konto på WordPress.
 • Om du inte vill lägga ner tid på att undersöka de olika webbhotellen, underlätta valet av webbhotell med jämförelsen rekommenderad ovan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

1 × 2 =