Tjäna pengar på din blogg med AdSense

Annonsnätverk är en typ av helautomatisk tjänst som blivit väldigt populär både bland små och stora bloggare. Googles tjänst AdSense är absolut bäst och är också den som de allra flesta väljer att använda sig av.

Ett annonsnätverk fungerar på så sätt att du väljer en annonsstorlek och om det ska vara text- eller bannerannons. Du får då en kod som du lägger in på din webbplats där du vill att annonsen ska visas.

Google läser sedan av din sida för att förstå vad den handlar om och fyller sedan annonsutrymmet med relevanta annonser. Skriver du exempelvis om resor så kommer med största sannolikhet annonser för resor snart att dyka upp på din blogg.

När du väl lagt in koden sköter sig allt av sig självt och du har alltid aktuella och relevanta annonser på din webbplats.

Hur mycket du tjänar beror på vilken typ av webbplats du har, hur väl annonserna integreras med innehållet och hur intressanta annonserna blir för dina besökare. Ett riktmärke kan vara ett par hundralappar per 10 000 annonsvisningar.

Vad behövs för att komma igång med AdSense?

Ett Google-konto

Använder du Gmail eller någon annan tjänst från Google har du redan ett Google-konto. Har du ingen Gmail-adress är det enkelt att skaffa en, du behöver inte använda den till någonting annat än ditt Google-konto. Det finns många fördelar med ett Google-konto, inte bara för att kunna använda AdSense utan också för allt annat som har med Google att göra.

Ett unikt innehåll skapat från grunden

Det kan omfatta din webbplats, blogg eller annat originalinnehåll som överensstämmer med vår

Ett bankkonto, telefonnummer och en postadress

Ditt telefonnummer och postadressen som är kopplad till ditt bankkonto, så att du kan få betalt.

Rätt annonser för din målgrupp

Annonserna granskas för att se till att de har hög kvalitet och är relevanta för ditt innehåll eller din målgrupp, även när de visas på smartphones och surfplattor. Resultatet? Du kan tjäna mer pengar dem. Nå ut till din målgrupp var än de befinner sig.

AdSense är anpassat för mobila enheter. Responsiva annonsenheter anpassar sig automatiskt efter olika skärmstorlekar så att du kan skapa en bra användarupplevelse och fortsätta tjäna pengar när användare besöker din webbplats från smartphones eller surfplattor.

Du bestämmer själv

Blockera annonser som du inte tycker om, justera var annonser visas och välj vilka annonstyper som passar din webbplats bäst. Du bestämmer över annonserna som visas.

Blockera annonser som du inte vill ha, välj var annonser ska visas och ändra utseendet och känslan i textannonser för att passa din webbplats. Du kan till och med bestämma vilka annonskategorier som tillåts. Din webbplats. Dina regler.

Endast de bäst betalda annonserna visas

Dra nytta av det största nätverket av onlineannonsörer som lägger bud på ditt annonsutrymme för att få ut det mesta av dina annonser.

Annonsörer lägger konstant bud på annonsutrymmen.

Miljontals annonsörer konkurrerar om annonsutrymmet. Det innebär mer pengar, fler relevanta annonser och mer annonsutrymme som fylls.

Fördelar med Adsense

+ Ganska låga krav på din webbplats
+ Enkelt och smidigt
+ Betalt per klick

Nackdelar med Adsense

– Ibland fula bannerannonser
– Du får ingenting betalt för annonsvisningen
– Du kan inte själv välja annonsörer
– Svårt tjäna mycket pengar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

4 × 2 =