Hitta balansen mellan dina sociala nätverk

Måste vara svårt att se vad han gillar på fejjan?

Måste vara svårt att se vad han gillar på fejjan?

Det är mycket sociala nätverk just nu. Google har öppnat Google+ för allmänheten och Facebook gör sig redo för den största omstöpningen någonsin. Vid sidan av dessa giganter har vi förstås 140-teckensgiganten Twitter. Tre sociala nätverk, och tre platser som du kan använda för att kommunicera, lära och lära ut, samt inte minst få trafik från.

Men hur balanserar man dessa tre sociala nätverk utan att det blir ett heltidsjobb?

Svaret är förstås att det beror på hur gott om tid du har. Vad du behöver göra är hitta balansen mellan de sociala nätverken som fungerar för just dina behov och ditt beteende. Läs mer

Vad är en hashtag?

Hashtag

Om du har varit aktiv på Twitter, eller något annat socialt nätverk (förutom Facebook), så har du säkerligen kommit i kontakt med så kallade hashtags. Det finns ingen riktigt bra svensk översättning på ordet ”hashtag”, och det är lite synd.

En hashtag består av ett brädstaket, alltså tecknet #, och ett ord – mellanslag är inte tillåtna.

Enkelt, inte sant? Läs mer

Glöm Twitter, här är Woofer!

59358107-4DAC-4130-BD5E-B6593C71D8CD.jpgI kategorin humor hittar vi Woofer, en Twitter-kopia som inte alls tycker att 140 tecken (gränsen på den populära mikrobloggtjänsten) räcker. På Woofer måste du istället skriva 1400 tecken eller mer.

Det hela är förstås mer en kul grej, men det har skrivits drygt 195 miljoner (!) tecken redan. Hur många som är rent blaj för att testa den här PR-kuppen är en annan femma.

Skicka Delicious-bokmärken till Twitter

Delicious är en utmärkt tjänst för att spara bokmärken. Med hjälp av bookmarklet eller tillägg till din webbläsare så kan du dessutom spara undan dem med ett klick, precis som dina vanliga bokmärken.

Så vad sägs om att skicka utvalda bokmärken till Twitter samtidigt som du sparar undan dem? Det är ju en ganska trevlig idé, inte sant? Dessutom betydligt bättre än att twittra varenda länk du bokmärkar, vilket kan bli lite för mycket.

Så här gör du. Läs mer

Skicka Flickr-bilder till Twitter

Bildtjänsten Flickr har lanserat en möjlighet att posta sina bilder till Twitter. Slutresultatet blir ett tweet med text och tillhörande kortad URL, med Flickrs egna flic.kr förstås. Det här är ett alternativ till annars så populära Twitpic, vilken ofta används när det ska skickas bilder till Twitter.

Att posta sina Flickr-bilder till Twitter är lätt. Du behöver förstås både ett Flickr- och ett Twitter-konto, annars är det ingen direkt vits med det hela, inte sant? Läs mer

Vill du också ha en grön avatar på Twitter?

Maxa MikrobloggenOroligheterna i Iran har säkert inte undgått någon. Tro det eller ej, men det finns faktiskt en koppling till mikrobloggtjänsten Twitter. Dels för att Twitter, med hashtaggen (va?) #iranelection är en av få kommunikationsformer som inte hårdcensureras för iranierna, och dels för att det har dragit igång en ”gör din avatar grön för att visa ditt stöd för protestanterna i Iran”-kampanj. Den typen av kampanjer dyker upp lite då och då. Läs mer

Visa vilka Twitter-användare som läser din blogg

Vill du flasha vilka som läser din blogg, eller rättare sagt, vilka Twitter-användare som läser den? Då är TwitterCounters Remote-tjänst vad du letar efter. Den bygger en liten javascriptsnutt som du stoppar in på din blogg, och som sedan visar vilka Twitter-användare som besöker den, i realtid.

Innan vi går vidare, om du inte vet vad Twitter är för något så läs på! Du behöver dessutom ett Twitter-konto för att testa den här tjänsten.

Då kör vi! Läs mer