Tjäna pengar på ditt mikrobloggande med Bloggy

Vill du ha en del av annonskakan när du skriver på mikrobloggen Bloggy (förresten, följ mig där vetja)? Det är faktiskt möjligt, i alla fall om du har ett Google Adsense-konto. Har du inget så skaffar du ett snabbt och lätt här.

Vi måste självfallet ha ett Bloggy-konto också. Skaffa ett (och som sagt, bli vän med mig) och läs sedan vidare.

Klar? Okej, bra, då börjar vi tjäna pengar på mikrobloggen!

Börja med att logga in på Bloggy och klicka på inställningar uppe till höger.

bloggyadsense1.jpg

Väl där så klickar du på Tjäna pengar i menyn till vänster:

bloggyadsense2.jpg

Vi kommer nu till en sida där du kan fylla i ditt publicist-ID för Google Adsense. Du kan följa Googles instruktioner för hur man hittar det om du använder Adsense redan, men jag skulle nog vilja påstå att det finns lättare sätt.

bloggyadsense3.jpgGå till Google Adsense-sidan och logga in. Väl där, klicka på My Account (eller kanske Mitt konto om du kör på svenska) i menyn högst upp. Du kommer då till en sida med en väldig massa information om ditt konto. Rulla ned längst ned på denna och leta efter rutan Property Information eller motsvarande – den ser ut så här (fast utan siffror gömda så klart, har gjort det för att det inte ska bli några konstigheter):

bloggyadsense4.jpg

Kopiera numret för Adsense for Content (se pilen ovan), och gå tillbaka till Tjäna pengar-sidan på Bloggy. Fyll i numret i rutan för publicist-ID:t, men ta bort ca-, ID:t ska alltså börja med pub- och sedan en lång sträng siffror. Så här:

bloggyadsense5.jpg

När du är klar så klickar du på Spara-knappen.

Klart! Nu delar du annonsintäkterna med Bloggy, och om du blir riktigt populär så kan det kanske bli en liten slant. Troligtvis inte, förstås, men ändå.