Visa vilka Twitter-användare som läser din blogg

Vill du flasha vilka som läser din blogg, eller rättare sagt, vilka Twitter-användare som läser den? Då är TwitterCounters Remote-tjänst vad du letar efter. Den bygger en liten javascriptsnutt som du stoppar in på din blogg, och som sedan visar vilka Twitter-användare som besöker den, i realtid.

Innan vi går vidare, om du inte vet vad Twitter är för något så läs på! Du behöver dessutom ett Twitter-konto för att testa den här tjänsten.

Då kör vi!

Så vad är det vi ska skapa? Jo, rutan du ser här till höger. Den är automatiskt utspottad via ett litet javascript, och jag petade glatt in den här i posten. Just den biten kanske inte fungerar för dig, eftersom vissa bloggverktyg kapar javascript-kod, men det är bara att prova sig fram. I värsta fall får du redigera dina tema-filer, eller testa att lägga koden i en widget. Igen, det beror på vad du kör för bloggplatform.

Okej, dåså! Vi börjar med att göra våra TwitterCounter Remote-inställningar. De är enkla – fyll i användarnamn, bestäm hur många Twitter-användare som ska visas, ändra färgerna, bredden… Fyll i, och klicka på Generate preview & code-knappen, kolla att det ser bra ut, och kopiera sedan koden i rutan där under. Fina pilar i bilden nedan som vanligt.

twittercounterremote.jpg

Peta in kodsnutten där du vill ha din ruta. Klart!

Baksidan med TwitterCounter

Tyvärr är inte TwitterCounters tjänster sådär hemskt uppdaterade. Det betyder att du på intet sätt kan räkna med att det den här rutan visar är komplett. Se det snarare som en kul grej om du och dina läsare är hängivna Twitter-användare.

Och just det, glöm inte att följa mig på Twitter!

  • Kul, den fungerar, jag ser spåret av mig själv. Men varför visas example visitors? Jag såg den här widgeten på Twitter Remote, men förstod inte att det var så här den var tänkt att användas, trodde att tjänsten var något som skulle funka om man var där inne för att kolla statistik. Bra och tydlig beskrivning här.

  • Tack Linda. Den visar example visitors i väntan på att det ska bli tillräckligt många Twitter-användare som läser din blogg – och som TwitterCounter Remote kan associera med ett Twitter-konto. Mer kul än ”helt hundra” som sagt var.

  • Pingback: Kortbloggat/digitalpr.se-17 June 2009 | Niclas Strandh digitalPR()

  • Pingback: Beta Alfa » Blog Archive » Noterat 2009-06-18()

  • Jan Edvin Olsson

    Hej! Jag är en kille på 76 sim gärna vill dela mina tankar