Så exporterar du din WordPress-blogg och importerar den på ny plats

Ibland behöver man flytta sitt innehåll från en WordPress-blogg till en annan. Anledningarna kan variera, kanske har man tänkt slå ihop sina bloggar eller så håller en bloggleverantör att stänga. Det kan rentav vara så att man är trött på att ha en egen WordPress-installation att ta hand om och vill flytta hela rasket till wordpress.com.

Lyckligtvis är det lätt att flytta sitt innehåll. Läs mer

Konvertera din iWeb-sajt till WordPress

Apples enkla webbpubliceringsverktyg iWeb läggs ned i samband med att MobileMe stängs. Det betyder att befintliga iWeb-webbplatser borde använda något annat publiceringsverktyg i framtiden, förslagsvis WordPress. Rage Software kan hjälpa dig med det:

Prislappen är €39,95 eller ungefär 360 kr. Läs mer här.

Blogsy är en bättre bloggapp till din iPad

BlogsyDet är tilltalande att använda iPad för att blogga, men alla som försökt tenderar att bli besvikna. WordPress egna app (gratis) är begränsad, minst sagt, och den andra ”favoriten” – BlogPress (22 kr) – är inte heller någon solid lösning. Appar är visserligen ofta under konstant utveckling, i synnerhet bloggappar, men trots det så står en nykomling ut som det bättre alternativet.

Blogsy är helt enkelt en bättre bloggapp till din iPad. Läs mer

Betalar du för Akismet?

Akismet

Akismet är en populär tjänst för att hantera kommentarsspam, ett allt för vanligt problem för bloggar. Till WordPress med flera bloggplattformar (du kan till och med använda Akismet till Disqus) så medföljer rentav ett tillägg som gör att du snabbt och lätt kan komma igång.

Men visste du att du, om du driver en kommersiell blogg och/eller tjänar pengar på bloggen, måste betala för Akismet? Det glöms lätt bort – läs mer om det på Akismets webbplats.

Så här ser WordPress 3.2 ut

Version 3.2 av WordPress är runt hörnet, och bland nyheterna finner vi ett nytt standardtema med namn Twenty Eleven (som bygger på tidigare släppta temat Duster) samt ett uppgraderat admingränssnitt som erbjuder ett fullskärmsläge för ditt postförfattande. WordPress 3.2 erbjuder i övrigt inga stora nya funktioner, det är mer av en putsad version av 3.1 med snabbare kod och trevligare gränssnitt. Värt att veta är att man inte längre stödjer Internet Explorer 6, men det gör å andra sidan inte Microsoft heller längre, så det är ju en bra sak. Vill du berätta det för dina läsare så finns det bra lösningar för det.

För den som gillar att testa ofärdig programvara så finns Release Candidate 2 ute nu – använd på egen risk!

Vill du veta hur WordPress 3.2 kommer se ut men inte har lust att testa RC-versionen så bjuder vi på ett bildgalleri.  Läs mer