Schemalägg dina uppdateringar med Google Kalender

Om du inte kör en egen installation av WordPress och därmed inte kan använda PJW Blogminder-pluginen för att bli påmind om att det är dags att uppdatera bloggen, så finns det lyckligtvis andra knep. Det enklaste torde vara att sätta upp en schemalagd händelse i valfri kalender, förslagsvis någon som finns tillgängligt online – exempelvis Google Kalender. Det är enkelt, och du behöver inte titta in på kalenderns sida heller eftersom den kan e-posta påminnelsen.

Först och främst behöver du ett Google-konto. Har du inte det så följ instruktionerna på Google Kalender-sidan – väl värt besväret. Samma konto kan dessutom användas för webbposttjänsten Gmail eller RSS-läsaren Google Reader, bland annat, så ett Google-konto är bra att ha.

Väl inloggad och klar så klickar du på den tidpunkt du vill lägga till påminnelsen. Jag vill ha min 10:00 varje måndag, onsdag och fredag för det tycker jag är bra bloggdagar. Då börjar jag med att klicka på 10:00, och fyller i vad jag vill att händelsen ska heta, samt klickar på skapa-knappen.

Skapa en händelse

Nu har jag skapat en händelse, så vad sägs om att göra något med den? Klicka på den för att få upp inställningssidan. Här kan vi ändra både det ena och det andra.

Händelsens inställningar

Först och främst vill jag ha en påminnelse, det var ju hela vitsen. I högra hörnet byter jag till Email under Reminder, och väljer 10 minuter innan. Det är lagom för mig. Du kan ha flera påminnelser om du vill. Jag skulle kunna lägga in flera händelser manuellt, och bara lägga till påminnelsen, och saken hade varit klar, men det verkar jobbigt – hela poängen var ju att schemalägga spektaklet.

Ungefär i mitten hittar jag Repeats, och där kan jag välja hur ofta den här händelsen ska upprepas. Jag ville ha måndag-onsdag-fredag, så jag väljer det. Nu kan jag även ställa in hur länge det här ska pågå.

Här ändrar du

Det där räcker för mig. Klicka på Spara och händelsen dyker upp klockan 10:00 varje måndag, onsdag och fredag. Dessutom kommer jag få ett e-brev med en påminnelse 09:50 på dessa dagar.
Uppdateras för evigt!

Bäst av allt? Du kan använda Google Kalender till annat också, inte bara blogguppdateringspåminnelser. Bra va!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

fyra + 11 =