Skicka Delicious-bokmärken till Twitter

Delicious är en utmärkt tjänst för att spara bokmärken. Med hjälp av bookmarklet eller tillägg till din webbläsare så kan du dessutom spara undan dem med ett klick, precis som dina vanliga bokmärken.

Så vad sägs om att skicka utvalda bokmärken till Twitter samtidigt som du sparar undan dem? Det är ju en ganska trevlig idé, inte sant? Dessutom betydligt bättre än att twittra varenda länk du bokmärkar, vilket kan bli lite för mycket.

Så här gör du.

Först och främst måste du ha ett konto på Delicious, samt ett Twitter-konto med förstås.

Eftersom jag kör webbläsaren Safari så har jag installerat en bookmarklet (dra bara länken från den här sidan till din bokmärkesrad), men kör du exempelvis Firefox så finns det fina tillägg som alternativ.

Då får jag upp en ruta där jag kan fylla i taggar, titlar, beskrivningar och liknande. Om du kör ett webbläsartillägg så ser det antagligen annorlunda ut, och du kan kanske inte skicka länken till Twitter riktigt än. Bookmarkleten är bästa lösningen för det än så länge.

Vana Delicious-användare ser dock att det finns en ny flik, nämligen Share. Det är precis vad vi ska göra, dela ut bokmärket på Twitter.

I normala fall är jag försiktig med vilka jag ger mina Twitter-uppgifter, men jag litar på Delicious, så jag loggar in genom att välja fliken Share, och sedan Twitter. Som synes kan jag även e-posta länken samt skjuta ut den till mitt nätverk på Delicious. Det vill jag inte göra, Twitter var det.

För att skicka till Twitter så skriver jag bara @twitter i Send-fältet ovan, precis som jag i vanliga fall hade skrivit taggar till mitt bokmärke. Det antyder att det nog kan bli tal om fler tjänster att dela till i framtiden. Intressant!

När jag skrivit @twitter där får jag även ett nytt fält där jag kan fylla i texten för min tweet. Inte trodde du väl att det bara var länken som skulle skickas ut va?

Klicka på Save och bokmärket sparas på Delicious, samt twittras ut till ditt konto. Det senare kan dock ta ett tag, tweeten här ovan har inte nått mitt Twitter-konto än vilket är lite synd. Det har däremot en annan länk gjort, som jag testade med först, för att skicka till mitt engelskspråkiga Twitter-konto.

Förhoppningsvis börjar Delicious twittra ut våra länkar lite snabbare i framtiden. I väntan på det får du stå ut med att det tar en stund.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

fyra × 1 =