Vilka tidningar läser din blogg?

Nyfiken på vilka tidningar som faktiskt nosar runt på din blogg och letar stoff till artiklar och trender? Då är MediaCreeper tjänsten för dig, inspirerad av Gnuheter som är en liknande tjänst fast för myndigheter.

Allt du behöver göra är att klistra in en liten kodsnutt på din sida, som i sin tur visar en liten knapp, och så håller MediaCreeper koll på om TV4 eller Aftonbladet (med flera) läser din blogg.

Så du vill spionera på ”gammelmedia”? Koden du ska klistra in hittar du här, och den ser ut så här:

<!-- Begin MediaCreeper tracker code --><a href="http://www.b19.se/mediacreeper/senaste" title="MediaCreeper"><img src="https://www.b19.se/mediacreeper/image" alt="MediaCreeper" width="80" height="15" style="border: 0px;"/></a><!-- End MediaCreeper tracker code -->

Där du lägger kodsnutten kommer en liten knapp att visas. Knappen är länkad till den här sidan. MediaCreeper använder knappen för att se vilka som läser din blogg, men koncentrerar sig alltså på tidningshus och liknande – det här är ingen komplett statistiklösning.

Lägg knappen – alltså kodsnutten – var du vill på din blogg. Alla sidor som knappen laddas på kan MediaCreeper övervaka. Det kan med andra ord vara en bra idé att ha den i sidfoten eller i din sidokolumn – båda dessa brukar laddas in automatiskt.

Knappen fungerar även på flera hostade bloggplatfformar, exempelvis WordPress.com där du kan lägga den i en textwidget exempelvis.

MediaCreeper har för övrigt även en Facebook-grupp.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fjorton + 13 =