Visa vilka Twitter-användare som läser din blogg

Vill du flasha vilka som läser din blogg, eller rättare sagt, vilka Twitter-användare som läser den? Då är TwitterCounters Remote-tjänst vad du letar efter. Den bygger en liten javascriptsnutt som du stoppar in på din blogg, och som sedan visar vilka Twitter-användare som besöker den, i realtid.

Innan vi går vidare, om du inte vet vad Twitter är för något så läs på! Du behöver dessutom ett Twitter-konto för att testa den här tjänsten.

Då kör vi!

Så vad är det vi ska skapa? Jo, rutan du ser här till höger. Den är automatiskt utspottad via ett litet javascript, och jag petade glatt in den här i posten. Just den biten kanske inte fungerar för dig, eftersom vissa bloggverktyg kapar javascript-kod, men det är bara att prova sig fram. I värsta fall får du redigera dina tema-filer, eller testa att lägga koden i en widget. Igen, det beror på vad du kör för bloggplatform.

Okej, dåså! Vi börjar med att göra våra TwitterCounter Remote-inställningar. De är enkla – fyll i användarnamn, bestäm hur många Twitter-användare som ska visas, ändra färgerna, bredden… Fyll i, och klicka på Generate preview & code-knappen, kolla att det ser bra ut, och kopiera sedan koden i rutan där under. Fina pilar i bilden nedan som vanligt.

TwitterCounter

Peta in kodsnutten där du vill ha din ruta. Klart!

Baksidan med TwitterCounter

Tyvärr är inte TwitterCounters tjänster sådär hemskt uppdaterade. Det betyder att du på intet sätt kan räkna med att det den här rutan visar är komplett. Se det snarare som en kul grej om du och dina läsare är hängivna Twitter-användare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

11 + sexton =