Blogsy är en bättre bloggapp till din iPad

Det är tilltalande att använda iPad för att blogga, men alla som försökt tenderar att bli besvikna. WordPress egna app (gratis) är begränsad, minst sagt, och den andra ”favoriten” – BlogPress (22 kr) – är inte heller någon solid lösning. Appar är visserligen ofta under konstant utveckling, i synnerhet bloggappar, men trots det så står en nykomling ut som det bättre alternativet.

Blogsy är helt enkelt en bättre bloggapp till din iPad.

Så vad gör Blogsy bättre?

  • Upplägget. Skriv i ett läge, formatera och lägg till länkar i ett annat.
  • Fungerar med bilder, såväl för uppladdning till din WordPress- eller Blogger-blogg, som med lätt inlänkning från Flickr och Picasa.
  • Lättlänkat. Tack vare den inbyggda webbläsaren kan du leta rätt på sidan du vill länka, via Google eller bara genom att skriva in adressen och navigera dit, och sedan dra den länken till de ord du vill länka – klart!
  • Snabb inlänkning med dra och släpp från YouTube.

Högersidan i Blogsy låter dig snabbt använda olika tjänster, som en webbläsare eller Flickr till exempel, för enkel dra och släpp av material till din bloggpost. Självfallet stöder Blogsy även snabb formatering, som rubriker och fetstil, i redigeringsläget. Du kan även skriva ren html-kod om du föredrar det. Utöver det kan du lägga till flera olika bloggar, välja kategori och taggar, sköta om sidor, och så vidare. Exakt vilka funktioner beror på din blogg, men allt det självklara kan göras – utom hantering av kommentarer.

Blogsy kostar 38 kr och är värd varenda spänn. Köp om du har en iPad.

Observera att du måste aktivera XML-RPC om du använder WordPress. Detta görs under Inställningar → Skriva med en enkel kryssruta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

6 − tre =