Posterous skakar om

Blogg- och grupptjänsten Posterous har gjort sig känd för att vara kanske den allra enklaste lösningen för den som vill starta en blogg eller enkel hemsida. Med ett enda mejl sparkar man igång sin sajt, och det är lika enkelt att lägga upp text, ljud, bilder eller videoklipp. Bara mejla in och sedan sköter Posterous resten.

Posterous

Folket på Posterous sneglar alltmer åt det sociala hållet, och började tidigare i år att laborera med funktionen Posterous Groups, som i många avseenden påminde mycket om exempelvis Facebooks gruppfunktioner.

Nu tar man ett steg till och släpper Posterous Spaces. En av tankarna med Spaces är att baka ihop grupp- och bloggfunktionen till ett gemensamt system som man kallar Spaces. Man sneglar även mot värsta konkurrenten Tumblr och lyfter fram möjligheten att följa andra sajter i Posterous nätverk på ett mycket enklare och tydligare sätt.

Samtidigt har man försökt att ta ett enkelt och begripligt grepp kring den alltid lika knöliga frågan om vem som ska och inte ska kunna se det material jag postar. Google Plus var inne på samma spår med sina kretsar, men medan Google sin vana trogen gjort systemet en liten aning för krångligt, så har Posterous gjort det mer pedagogiskt och begripligt:

  • Din Space kan vara publik, det vill säga tillgänglig för alla, eller privat.
  • Om den är publik kan du ha followers som själva valt att följa dig, eller members som du lägger till genom att lägga in deras e-postadresser i Posterous.
  • Om din Space är privat, kan du bara ha members.
  • Vill du använda din sajt som en gruppsajt med diskussions- och forumliknande möjligheter, måste du aktivera Groups-tema. (En fördel med det är att du kan posta till exempel bilder eller videoklipp i kommentarer.

Egentligen är inte förändringarna av Posterous så enorma. Sammanläggningen av gruppversionen och bloggversionen innebär inte så stor skillnad i praktiken. Men det är mer pedagogiskt och enklare att förstå – och det är bra.

Posterous Spaces

I samband med lanseringen av Spaces, lanseras också helt nya appar för både iPhone och Android.

Posterous beskriver lite av förändringarna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

tre + nio =