Så uppdaterar du Facebook med Bloggy

Maxa MikrobloggenDu vet väl att du kan skicka dina uppdateringar från mikrobloggtjänsten Bloggy, till det populära sociala nätverket Facebook i form av statusuppdateringar? Allt tack vare en smidig liten Facebook-applikation. Det hela fungerar dock lite annorlunda jämfört med synkroniseringen mellan Bloggy och Twitter samt Jaiku som jag skrivit om tidigare, men är hur lätt som helst ändå.

Gå till Bloggy-applikationen på Facebook och fyll i ditt användarnamn och lösenord i rutorna. Den ser ut så här:

Bloggy-appen på Facebook

Klicka på Spara-knappen. Du kommer få en fråga om du vill godkänna applikationen. Det vill du, så klicka på Tillåt.

Godkänn applikationen

Nästa ruta som dyker upp är en förfrågan om Bloggy-applikationen ska få uppdatera din Facebook-status. Det är ju hela poängen, så klicka på knappen Tillåt statusuppdateringar.

Tillåt statusuppdateringar - så klart!

Nu är det sparat, och om du är inloggad på både Facebook och Bloggy samtidigt så fungerar det. Men, det är ju inte bra att behöva vara inne på båda tjänsterna, lite av poängen är ju att Bloggy ska uppdatera Facebook även när du inte är på Facebook. Därför behöver vi tillåta frånkopplad åtkomst, och det gör vi genom att klicka på länken i Bara en sak till-rutan.

Bara en sak till

Nu får vi frågan om Constant Authorization (Facebook har inte riktigt översatt hela sin sida), och det handlar förstås om uppdateringsbehörigheten. Klicka på Tillåt.

Mer behörighet

Nu är det klart! Du kan lämna Bloggy-applikationens sida på Facebook nu. Hög tid att vi testar, inte sant? Det här skriver jag på Bloggy:

Skriver på Bloggy

Och mycket riktigt så hamnar uppdateringen på Facebook:

Uppdateras på Facebook

Mycket klickande blir det, men det är enkelt värre som tur är. Självfallet finns jag både på Bloggy och på Facebook, om du vill säga hej.

 • Som vanligt jättebra skrivet!
  En fundering bara, är det man vill uppnå att uppdatera sina microbloggar/social medier från ett ställe, eller finns det någon annan anledning?

  Frågan eftersom det ju är ganska omständigt att installera Bloggy-Facebook applikationen – och det är ju då bara ett av många ställen eller hur?

  Om jag vill mängduppdatera så använder jag hellre t.ex. http://hellotxt.com/ – undantaget mellan Bloggy & Twitter som jag personligen tycker ligger närmare varandra i sitt användningsområde än Bloog & Facebook.

  Nå, det var vad jag funderade på. Ha en riktigt varm och skön helg – skall väl bli sommar nu eller?

 • Tack!

  Det finns, som du säger, flera olika sätt att uppdatera flera olika tjänster centralt. Kommer till det i en senare post också. Däremot tycker jag nog att exempelvis uppdateringarna på Bloggy går ganska hand i hand med statusuppdateringar på Facebook, och samma möjlighet för diskussion finns på båda tjänsterna. Då är steget egentligen längre mellan Bloggy och Twitter (eller Facebook och Twitter) tycker jag, eftersom Twitter är mer av ”skrik ut ditt budskap” än ren konversation, i alla fall i grund och botten.

  Och det ser mer omständligt ut att få Bloggy-applikationen att fungera än vad det är, som tur är. Gjort på några minuter. 🙂

  Här är det för övrigt sommarvärme!

 • Hej hej! Tack för en bra förklaring av hur man går till väga.
  För mig fungerade det inte, kom bara till steg 2. Kändes som att facebook kanske hängde sig.

  Men får väl göra ett nytt försök idag. Du har inte hört andra som sagt att det är problem?

  • Det kan ha varit tillfällig hicka, har inte hört om några problem (samt kört igenom själv, både åt mig och vänner) men fungerar det inte när du provar igen så hör av dig så djupdyker vi!

 • Pingback: Manifest #2: Balansera det sociala ekot()