Så uppdaterar du Facebook med Bloggy

Du vet väl att du kan skicka dina uppdateringar från mikrobloggtjänsten Bloggy, till det populära sociala nätverket Facebook i form av statusuppdateringar? Allt tack vare en smidig liten Facebook-applikation. Det hela fungerar dock lite annorlunda jämfört med synkroniseringen mellan Bloggy och Twitter samt Jaiku som jag skrivit om tidigare, men är hur lätt som helst ändå.

Gå till Bloggy-applikationen på Facebook och fyll i ditt användarnamn och lösenord i rutorna.

Klicka på Spara-knappen. Du kommer få en fråga om du vill godkänna applikationen. Det vill du, så klicka på Tillåt.

Nästa ruta som dyker upp är en förfrågan om Bloggy-applikationen ska få uppdatera din Facebook-status. Det är ju hela poängen, så klicka på knappen Tillåt statusuppdateringar.

Nu är det sparat, och om du är inloggad på både Facebook och Bloggy samtidigt så fungerar det. Men, det är ju inte bra att behöva vara inne på båda tjänsterna, lite av poängen är ju att Bloggy ska uppdatera Facebook även när du inte är på Facebook. Därför behöver vi tillåta frånkopplad åtkomst, och det gör vi genom att klicka på länken i Bara en sak till-rutan.

Nu får vi frågan om Constant Authorization (Facebook har inte riktigt översatt hela sin sida), och det handlar förstås om uppdateringsbehörigheten. Klicka på Tillåt.

Nu är det klart! Du kan lämna Bloggy-applikationens sida på Facebook nu. Hög tid att vi testar, inte sant?

Det här skriver jag på Bloggy:

“Skriver på Bloggy”

Och mycket riktigt så hamnar uppdateringen på Facebook:

“Skriver på Bloggy”

Mycket klickande blir det, men det är enkelt värre som tur är.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tio − fem =