Så får du dagstidningarna att länka dig med Twingly

Twingly är ett svenskt företag som specialiserar sig på att söka inom bloggosfären. Testa gärna deras sökmotor, som söker bland bloggar samt mikrobloggar. En annan av deras tjänster är den blogg-widget som återfinns på många stora webbplatser online, däribland dn.se, svd.se, och idg.se för att nämna några. Den fungerar som så att om din blogg länkar till en artikel på dn.se, så kan en länk tillbaka till din blogg dyka upp i Twingly-rutan.

Så hur gör man för att dyka upp där? Det är inte bara att länka förstås, du måste pinga Twingly också.

Först och främst måste du pinga Twingly så att de kan indexera dina inlägg. Det är inte så svårt, lägg bara till http://rpc.twingly.com i din lista på tjänster att pinga. Se sidan med svenska pinglistan för mer information om det här – Twingly bör definitivt vara med på din pinglista!

Om du inte kan pinga automatiskt, vilket vanligtvis beror på att du använder en hostad bloggplattform typ Blogger, så kan du även pinga manuellt på den här sidan – fyll i din bloggadress bara. Tänk dock på att du behöver pinga manuellt lite då och då så att Twingly får dina senaste inlägg – helst ska du förstås pinga automatiskt…

Så nu pingar du Twingly – det är dags att börja länka!

Faktum är att det inte är svårare än så. Nu när din blogg är indexerad av Twingly så kan du länka till sajter som använder Twinglys bloggwidget, och det i sin tur kan betyda att din länk dyker upp i rutan med blogglänkar. Nyckelordet är ”kan”, för alla länkar godkänns inte, och ofta så visas bara ett par stycken i själva rutan – vill du se resten får du klicka på visa alla-länken. Men möjligheten att synas på välbesökta dagstidningssidor är förstås lockande.

Du bör dock tänka på ett par saker:

  • Länkspamma inte! Länka inte till femtioelva olika saker i samma bloggpost, utan fokusera på vettigt innehåll.
  • Se till att din länk är motiverad. Om du länkar till en artikel på en dagstidning men din bloggpost har ingenting med den att göra, så kommer du troligtvis inte få en länk tillbaka. Tillför du däremot någonting vettigt, exempelvis din åsikt på artikeln, så har du större chans att komma med.

Publicera hela ditt inlägg i ditt RSS-flöde. Twingly tittar på innehållet i ditt RSS-flöde, och om du inte publicerar hela ditt inlägg, utan bara ett utdrag, där så är risken att din länk aldrig läses in. Då kan inte Twingly veta att du länkat till en sida med Twingly-rutan!

Så länge dina länkar är motiverade, och du pingar Twingly ordentligt (helst automatiskt), så har du goda möjligheter att få länkar tillbaka från dagstidningar och andra mediasajter. Tyvärr är det inte något som kommer påverka din sökmotor-ranking eller så, eftersom länkarna inte räknas i exempelvis Googles ögon, men det kan faktiskt dra in en del nya läsare, och det är ju alltid trevligt, eller hur?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tre × fem =