Skydda ditt varumärke på mikrobloggarna

Företagsbloggande

De flesta företag är medvetna om att de behöver registrera domännamn för sina varumärken, inklusive företagsnamnet, eftersom det kan bli stökigt värre annars. Idag är domännamnsnappning förvisso inte samma problem som förr, men det är onödigt att försätta sig i den situation, och domännamn är billiga. Självklart val.

Lika självklart är det inte att skydda sina varumärken på mikrobloggar (och andra sociala nätverk) som Twitter, Bloggy eller Jaiku. Att få gör det har varit uppenbart, men Mahir PR:s kartläggning av Sveriges 40 största annonsörer är en deprimerande bekräftelse.

Så här skriver de:

Det är bara fem företag som tydligt skyddat sitt eget namn i mikrobloggar. Tre företag är tydligt skyddade i Twitter och Bloggy och på Jaiku enbart ett. Resten är antingen lediga eller kapade av andra än företagen själva.

Det här är oerhört onödigt. Till skillnad från domäner, som faktiskt kostar en summa pengar, så är det gratis att registrera ett konto på mikrobloggtjänsterna!

Oavsett om du, som har ett företag och/eller varumärken att skydda, ämnar mikroblogga eller ej så ska du självfallet registrera ett konto. Att inte göra det är kortsiktigt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

tre × 1 =