Vill du också ha en grön avatar på Twitter?

Oroligheterna i Iran har säkert inte undgått någon. Tro det eller ej, men det finns faktiskt en koppling till mikrobloggtjänsten Twitter. Dels för att Twitter, med hashtaggen (va?) #iranelection är en av få kommunikationsformer som inte hårdcensureras för iranierna, och dels för att det har dragit igång en ”gör din avatar grön för att visa ditt stöd för protestanterna i Iran”-kampanj. Den typen av kampanjer dyker upp lite då och då.

Vill du ha en grön avatar på Twitter, som exempelvis Sofia ”Mymlan” Mirjamsdotter (se till höger, och följ henne på Twitter för sjutton) men vet inte hur du gör det i ditt bildbehandlingsprogram? Då finns det en tuff tjänst för dig, skapad av twittraren Arik Fraimovich. Den använder OAuth-login så du måste uppge dina inloggningsuppgifter på Twitter, vilket kanske inte känns så bra, men tjänsten verkar säker. Det är så klart på egen risk!

Om du vill byta tillbaka så måste du ladda upp en ny avatar från din inställningssida på Twitter, så se till att du har en kopia av din bild innan du gör det här.

Måste man ha en grön avatar för att visa sitt stöd? Självfallet inte, men ibland kan det kännas bra att göra något och då är inte det här i alla fall just något, om än litet. Men bara för att jag inte har en grön avatar så betyder inte det att jag inte bryr mig, eller sympatiserar med endera sidan. Det är värt att komma ihåg när den här typen av kampanjer rullar ut, det kan nämligen lätt bli en hel flod av lila, gröna, röda, eller någon annan av regnbågens alla färger bland dina favorittwittrare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fem × 4 =