5 andra sätt att tjäna pengar på din blogg

Det är förstås lockande att lägga upp en mängd annonser på sin blogg och se kulorna rulla in, och många testar just detta. Tyvärr blir det sällan mer än lite kaffepengar, och ofta då på de småsunkiga fiken, utanför lattesörplandet på Fina gatan. Det är helt enkelt så att det är svårt att tjäna pengar på annonsering eftersom det kräver volymer, och få bloggar har besökare nog.

Med det sagt, läs för all del Borde jag ha annonser på min blogg?, det kan mycket väl vara rätt för dig. Bloggar har en del saker som talar för sig rent annonsmässigt.

Lyckligtvis finns det andra sätt att tjäna pengar på sin blogg.

Varje blogg är unik, det är viktigt att komma ihåg, och tipsen nedan ganska generella. Vad du bör göra är att ta ställning till vad som passar dig och inte minst dina läsare, och sedan bestämma hur du vill göra.

Självfallet behöver man inte tjänar pengar på sin blogg! Ibland kan det vara skönt att ha en frizon, utan ekonomisk press eller jakt på sidvisningar och klick. Det är också något att ta i beaktande.

Sälj en produkt. Har du något att sälja så sälj det, allt från e-böcker till hemmasnickeri eller stickade mössor med lustiga motiv, screentryckta t-shirts, eller något helt annat. Bäst är det om du producerar den själv, det passar bloggtänket, men betyder också att du har möjlighet att göra procentuellt stor vinst per försäljning.

Erbjud tjänster. Det här är min favorit, och något som jag lyckats bra med. Genom att etablera dig som en expert med hjälp av din blogg så kan du få uppdrag inom din nisch. Jag får exempelvis en hel del förfrågningar kring bloggande samt WordPress-utveckling, mina främsta områden.

Använd bloggen som CV. Genom att blogga friskt och bra samt bli uppmärksammad så kan det sluta med att du blir påtänkt för jobb. Ju mer auktoritet du samlar på dig inom din nisch, desto bättre.

Börja föreläsa eller utbilda. Om det passar ditt ämne så är föreläsningar och utbildning, i synnerhet riktat mot företag, alltid en bra inkomstkälla. Du kan visserligen få förfrågningar tack vare att du bloggar, men troligen fungerar bloggen som ett argument här, när du kontaktar företagen/organisationerna och erbjuder dina tjänster.

Gör om bloggen till en bok. Jag förhåller mig lite skeptisk till det här sista tipset, för de flestas bloggar passar helt enkelt inte i tryckt form. Å andra sidan, kan I Can Has Cheezburger så kanske det fungerar för dig med? För en text- eller bildbaserad blogg torde detta vara den ultimta spinoffen.

Hur tjänar du pengar på din blogg, om du gör det över huvud taget? Berätta i kommentarerna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

16 + 5 =