Vad ska man skriva om då?

Det finns oerhört många bloggar ute på nätet idag, och ett snudd på oberäkneligt antal tillkommer varje dag. Kanske har du själv känt att det börjar bli dags för en blogg, det ser ju så enkelt och kul ut trots allt. Men det finns ändå något man bör betänka innan man börjar ifall man har för avsikt att vara någorlunda seriös med sitt bloggande. Vad ska man skriva om, och hur?

Du bör först av allt bestämma dig för ifall ett stigande besökarantal är viktigare än bara kompiskretsens kommentarer, och då gäller det att man ser över hur posterna skrivs. Det finns så klart alltid undantag, bloggar med högst personliga inlägg som lyckas och blir oerhört stora av en eller annan anledning, men för att man som nybörjare och helt okänd ska ha största möjliga chans att stiga snabbt behöver man så mycket draghjälp som möjligt av externa krafter likt sökmotorer samt ett brett intresse från besökarna.

Låt mig dra fram ett exempel för att tydliggöra. Gillar man som jag spel är det väldigt enkelt att alltid ha något att skriva om, men alla kanske inte bryr sig om ett par rader om hur kul jag hade en sommarkväll med valfritt casinospel och lite öl till det. Fokuserar jag istället på nyheter, fakta, spekulationer eller annat allmänintressant om spelet i fråga så tilltalar jag helt plötsligt långt fler läsare som ännu inte känner till bloggen och dess grund. Det är också större chans att man då använder sig av fler korrekta och relevanta ord som sökmotorerna gillar och snappar upp. Från Google kan man få mycket gratis.

Med detta sagt ska man däremot absolut inte lägga allt var personlighet heter åt sidan. Ju trevligare och mer finessrik texten är, desto troligare är det att besökaren återkommer för mer längre fram. Undvik helst stela, raka texter helt utan egna kommentarer kring postens innehåll.

Så för att sammanfatta. Man gör bäst i att fundera över bloggens syfte innan man börjar hamra tecken. Vad vill jag säga, till vilka vill jag säga det, och hur ska jag säga det? Ägna en liten stund åt detta och det ska säkert gå lite smidigare att komma igång.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

6 + 18 =