5 skäl att börja mikroblogga

Maxa MikrobloggenMikrobloggande är hett värre, och har du inte bekantat dig med konceptet än så är det hög tid, om inte annat så för att veta vad alla pratar om. Men vad är det egentligen bra för?

En mängd saker, bland annat de här:

  • Knyt kontakter. Mikrobloggande är socialt, och bra kontakter är alltid bra att ha. Det kan leda till jobb, länkar, eller bara vänner för livet.
  • Sprid ditt budskap. Oavsett om du redan har en vanlig blogg eller ej så har du säkert ett budskap. Med hjälp av mikrobloggen kan du nå ut, med ord och bild, eller rentav med länkar.
  • Omvärldsbevakning. Det finns en absurd mängd information att samla in via mikrobloggar, precis som det gör via vanliga bloggar. Genom att följa personer i nischer som intresserar dig så kommer du få en tydligare bild om vad folk faktiskt tycker och tänker om olika fenomen, varumärken och händelser.
  • Research. Precis som det finns en mängd information för omvärldsbevakning, så finns det oerhört mycket stoff för artiklar och bloggposter att hämta in.
  • Kommunikation. Återigen, mikrobloggande är socialt. Diskutera, prata, fråga, svara, föreslå! Vissa personer når man dessutom enklast via mikrobloggarna.

Så sätt igång! I Sverige har vi Bloggy (här är jag) som strålande alternativ, men även Twitter (följ mig) och i viss mån Jaiku (jag på Jaiku) används friskt här. Läs dessutom min mikrobloggintroduktion, den bör sprida ljus på en del mystiska saker som förekommer på mikrobloggtjänsterna.