Så får du en väder-widget till din blogg

Den lilla rutan ovan serveras från Vackertväder.se, en trevlig liten vädertjänst. Du kan ha en på din blogg du med, fast självfallet väljer du en som passar var du är någonstans. Så här går det till.

Skapa en väderwidget från Vackertväder.se

Först och främst går vi till Vackertväder.se och rotar fram vädret för den plats vi vill visa upp. I det här fallet är det ”Simrishamn” förstås, men du ska förstås hitta en ort nära dig.

När du hittat din tänkta väderwidgets prognos så klickar du på Vädret för X på din hemsida/blogg-länken.

vvw1.jpg

Nu kommer vi till en sida där vi kan ställa in hur widgeten ser ut. Börja uppifrån och lek lite, det kommer visas en förhandsgranskning på slutet så testa att ändra så att widgeten passar din blogg.

vvw2.jpg

Extra viktigt är förstås widgetens storlek, som du delvis styr under Välj format högst upp, men också med hur många dagars prognos du vill visa. Widgeten jag använder i den här posten visar exempelvis tre dagar och är liggande. Dessutom lade jag till vindprognos samt bytte bakgrundsfärg.

vvw3.jpg

När du är nöjd så klickar du på länken under Skapa kod på slutet, så får du en ruta med koden som du kan klistra in på din blogg.

vvw4.jpg

Var du lägger widgeten är förstås upp till dig, men att göra som jag har gjort i den här posten är på intet sätt optimalt. Den här typen av innehåll bör ligga i en sidokolumn eller sidfot, eftersom det uppdateras hela tiden och är stående relevant. Att lägga i en bloggpost som här betyder ju bara att den försvinner efter ett tag.

Bonus: Fler väderwidgets

Vackertväder.se finns i ett par specialversioner, och du kan få en väderwidget för varje en av dem. Om du golfbloggar så kan det ju vara kul att ha golfvädret på din hemmaklubb på din blogg, exempelvis. Då går du till Golfväder.nu och upprepar proceduren ovan. Övriga tjänster som bygger på samma plattform, och därmed möjliggör samma typ av widgetskapande, inkluderar Campingväder.se och Lantbruksväder.se.

 • Pingback: Scary Marys blogg » Blog Archive » 11 sköna widgets för din Tumblr-blogg()

 • Mikael

  Hej

  då jag gör som ovan så fungerar det inte. Det blir bara en massa siffror på hemsidan

    Mvh Mikael

 • Johanna_k78

  Fungerar bra ända till ”klistra in”. Går in i Lay out – lägg till en gadget – lägg till din egen gadget – klistar in – Godkänner webadressen…. webadressen innehåller ogiltiga tecken. Använder blogspot.com

 • Daniel

  Tack! 😉 Bra att det också fungerar med finska orter eftersom jag är Finlandssvensk… Bor i Pargas! Superdupertack! 

 • Väder

  Väderkarta.se
  Väder på eran Blogg.

  http://www.väderkarta.se Sök upp din ort, sen trycker du på widget,skapa en kod,HTML-kod.