Publicera in i framtiden med tidsinställda bloggposter

Ett bra sätt att se till att hålla sin blogg väluppdaterad är att tidsinställa bloggposter så att de inte publiceras förrän vid en specifik tidpunkt. Vitsen är förstås att hålla en jämn uppdateringstakt, något som ökar chanserna att läsarna kommer tillbaka regelbundet. Det är också praktiskt om man skall åka bort några dagar, då kan du helt enkelt lägga in några bloggposter som publiceras automatiskt, medan du är borta.

Tidsinställ i WordPress

Det är enkelt att tidsinställa bloggposter. I bloggsystemet WordPress (samt på WordPress.com) så klickar du på Redigera-länken bredvid texten ”Publicera direkt” i Publicera-rutan, som ligger uppe till höger på Skriv inlägg-sidan som standard. Ändra datum och tid, klicka på OK-knappen, och vips har Publicera-knappen blivit en Tidsinställ-knapp istället. Svårare än så är det inte – nu kommer bloggposten inte att synas förrän på den tidpunkt du angivit. Är du inloggad kan du dock besöka den ändå, men alla andra kommer få ett 404-felmeddelande som säger att sidan inte finns.

Kör du däremot Six Aparts bloggsystem Movable Type så är det faktiskt inte svårare alls. Publishing-rutan ligger uppe till höger på Create Entry-sidan, och allt du behöver göra är att ändra status till Scheduled i rullgardinsmenyn, samt ändra datum och tid. Det är allt, publicera posten som vanligt, och den visas inte förrän tidpunkten har inträffat.

De flesta bloggplattformar har stöd för tidsinställda bloggposter, och skulle du använda något som inte har det så är det kanske hög tid att du byter till något annat? Så underlätta din planering med tidsinställda bloggposter, det har jag gjort med den här. Det skrevs nämligen igår!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

4 × 2 =