Skicka din bloggpost till Pusha

Pusha är en svensk social bokmärkestjänst som tagit inspiration av amerikanska Digg. Naturligtvis är man inte i närheten av att vara lika stor som sin förlaga, men man är ändå störst i Sverige och du känner kanske igen tjänsten från DN eller SvD på nätet.

Att skicka in länkar till tjänster som Pusha är som bekant en bra idé. Om din bloggpost har ett ordentligt allmänintresse så ska du absolut skicka in den till Pusha!

För att kunna skicka in poster till Pusha så måste du registrera dig. Det är gratis och går snabbt, gör det här. När du registrerat dig får du gärna besöka min sida på Pusha och ”bli vän”, då blir det lättare att hålla koll på varandras inskickade länkar!

Posta länk till Pusha

Nu kan du skicka in länkar till Pusha! Gör det via Posta länk-länken uppe till höger. Fyll i webbadressen till bloggposten du vill skicka in, klicka på Fortsätt, och fyll sedan i en lämplig titel och beskrivning. Håll det kort, koncist, och talande, då har du bättre möjligheter att lyckas. Lägg även till lämpliga taggar. Klicka på Fortsätt, se över resultatet, och godkänn eller ändra.

Klart! Nu är det dags att tipsa dina vänner om din länk på Pusha, så att de kan ”pusha” den, alltså rösta på länken. För att göra det måste de också vara registrerade. Får du tillräckligt många pushningar så blir din länk het, och då hamnar den på förstasidan. Det är förstås målet.

Några saker att tänka på:

  • Tjänster som Pusha fungerar bäst om du är delaktig. Med andra ord: ser du en länk du gillar så pusha den!
  • Bombardera inte Pusha med länkar – lagom är bäst, annars tröttnar folk på dig.
  • Skicka bara länkar med allmänintresse till Pusha, är det för privat så är det ingen som är intresserad och då ska du inte slösa tid på att skicka in länken, så klart.
  • Bli vän med andra medlemmar, och kommentera gärna länkar. På ett trevligt och konstruktivt vis, så klart!

Bonus! Det finns såväl plugins som kodsnuttar och knappar till din blogg. Kolla den här sidan vetja! Om intresse finns så följer jag upp den här posten med mer detaljerade instruktioner i ett senare skede, men det är inte så komplicerat som det kanske ser ut.

Pusha-grafiken här till höger, exempelvis, visar hur många pushningar den har fått. Den är lätt att lägga in, stoppa bara in följande kodsnutt där du vill ha den, så kollar Pusha om den finns med och hur många pushningar den fått.

Tänk bara på att du behöver stoppa in den per post, eller i ditt tema för din blogg, för att det ska fungera. Testa att klicka på den: du får då möjlighet att pusha den på länkens Pusha-sida, eller så pushas den direkt om du redan är inloggad.

Har du en hostad blogg så stoppar de troligtvis kodsnutten, se Pushas sida för mer information och lösningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

två × 5 =