7 enklaste sätten att få läsare

Det är inte särskilt svårt att komma igång med en blogg, oavsett om du installerar WordPress själv på ett webbhotell, eller har registrerat en gratisblogg hos Blogger. Desto svårare kan det vara att faktiskt få folk att hitta till din blogg. Du har gett länken till vänner och bekanta, men nu då?

Som tur är finns det åtskilliga beprövade sätt som hjälper dig komma igång och fånga in lite nya läsare.

Här listar jag sju enkla sätt att locka nya besökare till din blogg.

  1. Byt länkar. Gammal är äldst, men också bäst. Kontakta sajter som du delar nisch och/eller målgrupp med, och föreslå ett länkbyte.
  2. Lägg till din länk i relevanta och bra bloggnätverk som Blogglista och Bloggportalen men överdriv inte och lägg inte till din blogg överallt bara för att det går.
  3. Kommentera på andras bloggar. Genom att bidra med (meningsfulla!) kommentarer på andras bloggar så kan du få nya läsare, eftersom du självfallet uppgett din bloggs webbadress. Spamma inte bara!
  4. Pinga rätt uppdateringstjänster. De här bör du ha med.
  5. Gästblogga. Kontakta relevanta bloggar och fråga om du får gästblogga för dem, det betyder alltid en bra länk tillbaka, och om din gästbloggpost är bra så kommer läsarna av den säkert vilja ge din blogg en chans.
  6. Länka till sajter med Twingly-widgeten. Läs mer om det här.
  7. Använd signaturer. Att skriva adressen till din blogg i signaturen på ett diskussionsforum, eller för all del på dina e-postbrev, är ett bra sätt att locka in nya läsare.
  8. Använd sociala bokmärkestjänster. Genom att skicka in din länk till Pusha eller någon av de internationella sociala bokmärkestjänsterna (Digg, Delicious, Reddit etc.) så kan du nå fler läsare.

Berätta gärna hur du har fått besökare till din blogg i kommentarerna, för självfallet blir det uppföljningar på den här posten!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

ett × fem =