Manuell monsterping

För att diverse tjänster online ska veta att du har uppdaterat din blogg så bör du pinga dem. Om det låter mystiskt för dig så kolla in den svenska pinglistan, som inte bara innehåller information om vilka tjänster du bör pinga, utan också litegrann om vad ping är för någonting.

Dessvärre är det inte alla bloggplattformar som kan pinga automatiskt. Om du ligger på en hostad bloggplattform, alltså inte har en egen installation av exempelvis WordPress på ett webbhotell så är det troligt att du inte kan göra det. Det betyder att du måste pinga manuellt, vilket i regel betyder att du måste besöka de olika pingtjänsterna en och en och meddela dem att du uppdaterat på deras respektive sidor. Lyckligtvis finns det en smidigare lösning.

Bloggping.com är en pingtjänst som pingar flera andra pingtjänster åt dig. Den är väldigt enkel att använda, gå bara till sidan och fyll i din bloggs namn och dess adress, så här:

Bloggping.com

Välj sedan vilka tjänster du vill pinga. Det finns ingen större vits med att pinga en väldig massa internationella pingtjänster om du skriver på svenska, men det gör heller inte särskilt mycket. Klicka på Skicka-knappen och du kommer till en sida med ditt resultat. Alla tjänster kanske inte fungerade just den gången, och då får du veta det och kan besöka dem en och en om du vill.

Det här är dock det viktiga: bokmärk din resultatsida och besök den varje gång du uppdaterat din blogg! Då kommer nämligen alla de tjänster du valde att pingas med din bloggs uppdateringar. Kort och gott, en manuell ping som går till väldigt många tjänster.

Det finns fler sådana här tjänster, exempelvis RSS/Ping. Känner du till ytterligare så dela gärna med dig i kommentarerna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

sju + 3 =